Sarjat

Kuvataiteen sarjassa kilpaillaan sekä ennakkoon lähetettävillä töillä että livesarjoissa. Ennakkolajeja ovat piirrostaide, maalaukset, grafiikka, sarjakuvat, julisteet, taidekäsityöt, kuvanveisto, tietokonegrafiikka, valokuvaus, videot sekä animaatiot. Livelajeja ovat taidetta kahdessa tunnissa, mallin mukaan sekä digikuvataidetta päivässä.

Kirjoittamisessa kilpaillaan joko suomen- tai ruotsinkielellä. Ennakkoon kilpaillaan kirjoitelmissa ja runoissa. Livelajina on  Runo tunnissa.

Tuomaristossa: Elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja Jan Forsström

Musiikissa kilpaillaan ennakkoon konemusiikki-lajissa. Livesarjoja ovat soolosoittimet, soitinyhtyeet/bändit ja dj-kisa. Laululajeja ovat bändisolisti, RAP, karaoke, yksinlaulu ja lauluryhmät.

Tuomaristoon tulossa mm.

Bändisolisti: VOICE OF FINLAND-voittaja Saija Saarnisto 

Yksinlaulu: TANGOKUNINGAS Matti Korkiala

Karaoke: Karaoken Suomenmestari 2017 Miska Timonen

RAP: tuomareina: LYÖMÄTTÖMÄT

Konemusiikki: DJ Tony Puerto

Bändit/Soitinyhtyeet: Pate Friman

Tanssiliikunta sisältää sarjat yksintanssille, tanssiduoille ja ryhmätansseille. Mukana on sekä etukäteen harjoiteltuja, että improvisoituja tanssiesityksiä.

Shakki on myös yksi SAKUstarsien kilpailulaji. Kilpailun järjestäjänä Kokkolan shakkikerho.

Näyttämötaiteessa kilpaillaan kolmessa lajissa; näytelmät (sis. näytelmät, monologit ja nukketeatterin), lausunta sekä talent (sis. sellaiset lajit jotka eivät suoranaisesti kuulu mainittuihin kilpailusarjoihin) 

Tuomaristossa: JUSSI-voittaja Jarkko Lahti

Näytöslajina Kokkolassa tuunataan pyöröpaaleja, niitä "dinosauruksen munia".

Kilpailupaikat ammattikampuksella Kokkolassa mm. Kampushalli, mediakeskus LIME, ammattiopiston auditorio ja vanha liikuntasali.

Groups: